maandag 19 juli 2010

Bouwend Nederland pleit voor verhoging NHG naar 500.000 euro

maandag 19 juli 2010
De tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie naar 350.000 euro moet verlengd worden en het liefst ook nog verhoogd naar 500.000 euro. Dit meldt Bouwend Nederland in een brief aan de informateurs Jacques Wallage en Uri Rosenthal.

Volgens voorzitter Elco Brinkman kunnen bezuinigingen en stimulering van economische groei best samen gaan, als maar de juiste keuzes gemaakt worden. Maatregelen dienen dan gericht te zijn op economische groei en herstel van het consumentenvertrouwen. Hierbij zou ook meer op publiek-private samenwerking bij belangrijke projecten moeten worden ingezet. Naast het verhogen van de NHG moet het komende kabinet niet tornen aan de hypotheekrenteaftrek. Volgens Brinkman zijn vertrouwen en waardebehoud van woningen zeker in deze moeilijke tijden van zeer groot belang.

Verder moet het investeringsniveau in infrastructuur en waterbeheer minstens op het huidige peil blijven, onder meer door procedures te versnellen. Ook pleit Brinkman voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving.


[bron:Cobouw]


0 reacties:

Een reactie posten