zaterdag 15 augustus 2009

Wat is een hypothecaire lening?

zaterdag 15 augustus 2009
wat is een hypothecaire lening?
Een hypothecaire lening is een krediet dat u terugbetaalt in termijnen over een bepaalde periode van tijd en waarvan de terugbetaling gedekt is door een onroerend goed (meestal een woning) als onderpand. De hypothecaire lening beveiligt uw belofte dat u het geld terugbetaalt dat u heeft geleend. Hypothecaire leningen zijn er in vele verschillende vormen en maten, elk met zijn eigen voordelen en nadelen. Zorg ervoor dat u de beste hypotheek kiest door de hypothecaire leningen te vergelijken zodat u uiteindelijk de lening kiest die het best past bij uw toekomstige plannen en uw financiële situatie.


Verantwoordelijkheden die komen bij een hypothecaire lening


Het kopen van een huis is een grote stap en een hypothecaire lening voor de woning is een grote verantwoordelijkheid. Zorg ervoor dat u klaar bent voor een financiële toezegging die meerdere decennia kan duren.

    Stel uzelf de volgende vragen:
  • Is uw financiële situatie comfortabel genoeg om uw hypothecaire lening maandelijks af te betalen?

  • Heeft u een financiële buffer voor het geval u plotseling financiële problemen zou krijgen (bijvoorbeeld werkeloosheid door een verlies van uw baan)?

  • Bent u bereid om voor een lange termijn financiële schulden te hebben?

  • Kent u de risico's als u niet aan de afbetaling van uw hypothecaire lening kunt voldoen?


Een eigen woning bezitten heeft vele voordelen, maar gaat ook gepaard met verantwoordelijkheden. Wees er zeker van dat u zich in een positie bevindt waarin u de verantwoordelijkheden van een hypothecaire lening kunt dragen. Als u niet klaar bent voor zo'n grote financiële schuld, is dit misschien niet het moment om een huis te kopen. In plaats daarvan concentreert u zich beter op uw zaken in orde brgenen en een financiële buffer opbouwen, zodat in de toekomst een hypothecaire lening kunt afsluiten en een huis kopen.

Hypothecaire leningen vergelijken


Zodra u een besluit heeft genomen over de hypothecaire lening die u wilt, moet u uw huiswerk maken. Verschillende kredietverstrekkers bieden verschillende tarieven en vergoedingen. Vraag rond en vergelijk. Inzicht krijgen in de voordelen van verschillende hypothecaire aanbiedingen kan een complex proces zijn.


  • Evalueer de voor-en nadelen van een vaste rente hypotheek.

  • Zorg dat u alles weet van een hypothecaire lening met een variabele rentevoet


Als u klaar bent voor een hypothecaire lening maakt u uw huiswerk en gaat door te vergelijken u op zoek naar de beste hypothecaire lening.

0 reacties:

Een reactie posten